Печериці можна вживати:

    сирими в салатах ;
    маринованими або солоними ;
    фаршированими різними начинками ;
    запеченими у фользі або в духовці ;
    зажареними в грилі (краще всього використовувати для цього великі відкриті гриби) ;
    приготованими також як овочі ;
    в якості начинки для піци , сендвічів , пирогів і пиріжків ;
    приготованими в глиняних горщиках ;
    в різних соусах і підливах ;
    в супах або суфле ;
    в омлетах або у яєчні .

зберігання

    Після покупки печериці не слід мити.
    Найкраще зберігати печериці в пакетах із щільного паперу або в перфорованих пластикових коробочках в нижньому відділенні холодильника або в іншому холодному місці.
    Свіжі печериці слід використовувати протягом 5 діб.

Використання

    Безпосередньо перед приготуванням печериці миють м'якою щіточкою або губкою в проточній холодній воді. Чистити їх не потрібно.
    Для використання в сирому вигляді печериці обсушують за допомогою серветки або рушника . Свіжі печериці зберігають всі вітаміни , але нарізані печериці краще тримати в закритому посуді. Ріжуть печериці , починаючи від ніжки , на плоскі товсті (0,5 см шириною ) часточки або на четвертинки.

При покупці вибирають печериці такого розміру , який краще підходить для майбутньої страви . У продаж надходять печериці трьох видів:

    « Бутончиками » або « Кнопки » - маленькі , білі , щільно закриті , з легким ароматом грибочки . Їх краще всього використовувати цілими або розрізаними навпіл у свіжому або маринованому вигляді в салатах , а також в стравах швидкого приготування , таких як: соуси , омлети , підливи , піци , бульйони , гарніри. Дрібні печериці послужать прикрасою будь-якої страви .
    « Капелюшки » - печериці середніх розмірів з повністю закритим або розірваним приватним покривалом , щільної структури і густим ароматом - ідеальні для начинок пирогів , піци , сендвічів . З них готують супи , паштети , а відварені або смажені використовують як гарнір .
    « Великі капелюшки » - великі , повністю дозрілі печериці з багатим , неповторним запахом і смаком. Вони чудово поєднуються з м'ясними та рибними стравами , їх можна фарширувати усілякими начинками . У цілому вигляді великі шампіньйони ідеальні для гриля. Їх можна смажити в олії на сковороді , готувати в мікрохвильовій печі або запікати в духовці.

Джерело