Печериці можна вживати:
сирими в салатах ;
маринованими або солоними ;
фаршированими різними начинками ;
запеченими у фользі або в духовці ;
зажареними в грилі (краще всього використовувати для цього великі відкриті гриби) ;
приготованими також як овочі ;
в якості начинки для піци , сендвічів , пирогів і пиріжків ;
приготованими в глиняних горщиках ;
в різних соусах і підливах ;
в супах або суфле ;
в омлетах або у яєчні .
зберігання
Після покупки печериці не слід мити.
Найкраще зберігати печериці в пакетах із щільного паперу або в перфорованих пластикових коробочках в нижньому відділенні холодильника або в іншому холодному місці.
Свіжі печериці слід використовувати протягом 5 діб.
Використання
Безпосередньо перед приготуванням печериці миють м'якою щіточкою або губкою в проточній холодній воді. Чистити їх не потрібно.
Для використання в сирому вигляді печериці обсушують за допомогою серветки або рушника . Свіжі печериці зберігають всі вітаміни , але нарізані печериці краще тримати в закритому посуді. Ріжуть печериці , починаючи від ніжки , на плоскі товсті (0,5 см шириною ) часточки або на четвертинки.
При покупці вибирають печериці такого розміру , який краще підходить для майбутньої страви . У продаж надходять печериці трьох видів:
« Бутончиками » або « Кнопки » - маленькі , білі , щільно закриті , з легким ароматом грибочки . Їх краще всього використовувати цілими або розрізаними навпіл у свіжому або маринованому вигляді в салатах , а також в стравах швидкого приготування , таких як: соуси , омлети , підливи , піци , бульйони , гарніри. Дрібні печериці послужать прикрасою будь-якої страви .
« Капелюшки » - печериці середніх розмірів з повністю закритим або розірваним приватним покривалом , щільної структури і густим ароматом - ідеальні для начинок пирогів , піци , сендвічів . З них готують супи , паштети , а відварені або смажені використовують як гарнір .
« Великі капелюшки » - великі , повністю дозрілі печериці з багатим , неповторним запахом і смаком. Вони чудово поєднуються з м'ясними та рибними стравами , їх можна фарширувати усілякими начинками . У цілому вигляді великі шампіньйони ідеальні для гриля. Їх можна смажити в олії на сковороді , готувати в мікрохвильовій печі або запікати в духовці.