Грибник

Грибник

Объявление

Мета даного сайту - залучення уваги до однієї з найбільш перспективних галузей рослинництва - грибівництва. Вирощуючи печериці, можна отримувати до 300 кілограм продукції з одного квадратного метра на рік. Цілорічний цикл вирощування, висока рентабельність (в середньому 30 - 40%), можливість механізації і автоматизації основних технологічних процесів, використання в якості основної сировини відходів сільського господарства, необмежений ринок збуту - ось далеко не повний перелік переваг грибівництва. Матеріали сайту допоможуть Вам отримати загальне уявлення про технології приготування компосту та вирощування печериць. Ми готові на взаємовигідних умовах надати Вам детальну інформацію, засновану на практичному досвіді роботи з компостом і печерицями в промислових умовах, і допомогти освоїти цей вид бізнесу.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Грибник » Перші та другі страви » Смажені гриби


Смажені гриби

Сообщений 1 страница 7 из 7

1

Смажені гриби - одна з популярних страв європейської кухні, відмінне доповнення як до святкового, так і до повсякденного меню. У жарку добре йдуть печериці, білі гриби, опеньки, рижики, маслюки, гливи. Зазвичай рекомендують попередньо поварити гриби до напівготовності в підсоленій воді, а потім відкинути на друшляк; смажити потрібно до утворення скоринки. Смажені гриби готують з овочевими інгредієнтами (цибуля, морква, цукіні, цвітна капуста, картопля), зі шкварками, запікають у омлетах або на грінках, смажать в клярі і в сухарях. Традиційно до смажених грибів роблять сметанний соус, нерідко з часником, а також томатний соус з імбиром. Смажені гриби подаються як закуска в холодному вигляді, або як основне гаряче блюдо або гарнір. В якості кулінарної вишуканості послужать котлети з грибного фаршу або фаршировані гриби.

Переглянути рецепти

http://uchan.org.ua/b/src/1363025714016.jpg

0

2

Для рецепта вам потребуется:
 
      шампиньоны - 8 шт.
    масло сливочное - 1 ст.л.
    сливки - 2 ст.л.
    лимонный сок - 1.ст.л.
    соль - по вкусу
    перец черный молотый - 1/4 ч.л.
    зелень петрушки или укропа - по вкусу

Шампиньоны промыть, отрезать ножки, шляпки очистить от пленок. Крупные шляпки можно порезать на кусочки. Грибы обжарить в масле на сильном огне, приправить солью и перцем, добавить мелко нарезанную зелень.

Когда шляпки станут мягкими, влить сливки (или сметану) и прокипятить, сбрызнув лимонным соком.

Грибы можно подавать с отварным или жареным картофелем, рисом.

Джерело
*****
Шампиньоны, жаренные с яйцами

Для рецепта вам потребуется:

    шампиньоны - 500г
    лук репчатый - 1 небольшая луковица
    масло топленое - 2 ст.л.
    яйцо - 3 шт.
    соль - по вкусу
    зелень петрушки или укропа - по вкусу

Шампиньоны промыть, отрезать ножки, шляпки очистить от пленок. Крупные шляпки можно порезать на кусочки. Грибы обжарить на топленом масле, приправив солью, добавить мелко нарезанный лук, масло и продолжать жарить.
*****
Грибы, жаренные в сухарях (по-венгерски)

Для рецепта вам потребуется:
 
  белые грибы - 3-4 шт. или шампиньоны - 7-8 шт.
    яйцо - 1 шт.
    смалец - 2 ст.л.
    толченые сухари - 2 ст.л.

Подготовленные грибы отварить в подсоленной воде (за 10 минут), откинуть на дуршлаг, посолить, перемешать с взбитым яйцом, а потом запанировать каждый кусочек в толченых сухарях и обжарить в смальце.

Джерело
*****

Жареные грибы
Для рецепта вам потребуется:
 
 
    грибы свежие (белые, шампиньоны, рыжики) - 500г
    мука - 3-4 ст.л.
    масло растительное - 2 ст.л.
    соль - по вкусу
    зелень петрушки или укропа - по вкусу

Грибы очистить, промыть, ошпарить горячей водой и обсушить, разложив на полотенце. Порезать их крупной соломкой, посолить и обжарить на сковороде в предварительно разогретом масле. После того, как выпарится жидкость, выделяемая грибами, посыпать мукой и еще раз обжарить.

К столу грибы подают горячими, украшенными мелко нарезанной зеленью петрушки или укропа. На гарнир можно подать жареный картофель.

Джерело

0

3

Смажені шампіньйони зі сметаною і сиром

Апетитна закуска буде готова протягом 15 хвилин, а за смаком мало чим відрізниш від ресторанного «Жюльєна» з кокотниць.

Інгредієнти:

    печериці – 500 г;
    ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    сметана – 5 ст. ложок;
    яйце (жовток) – 1 шт.;
    масло – для смаження;
    сир твердий – 100 г;
    сіль, перець – за смаком.

Приготування

Перед тим як смажити шампіньйони зі сметаною, їх необхідно помити і, можливо, почистити, а після крупно нарізати. Цибулю подрібнити і обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Коли цибуля буде готовий можна додавати і печериці, але врахуйте, що сирі гриби віддають багато вологи і при цьому значно зменшуються в розмірі. Саме на етапі виділення зайвої вологи і додають сметану, солять і перчать, тушкують ще 10-15 хвилин, а після знімають з вогню і обережно додають жовток. Жовток необхідний для того, щоб позбавитися від зайвої кислинки, яку часто дає сметана, але якщо вона вас не турбує, то цей етап можна опустити. Гаряче блюдо посипають сиром і залишають на сковороді до тих пір, поки він не розплавиться.

http://wjournal.com.ua/wp-content/uploads/2013/03/zharenye-shampinony-so-smetanoj_1.jpg

Джерело

0

4

Смажені печериці — відмінне блюдо як для святкового столу, так і для повсякденного меню. До того ж часу для приготування знадобиться відносно небагато — печериці, на відміну від інших грибів, не потрібно чистити і попередньо відварювати.

Вам знадобиться

На 1 порцію:
- 200-300 г шампіньйонів;
- 2-3 цибулини;
- Масло вершкове;
- Масло рослинне;
- 1 / 4 ч. ложки цукру;
- Сіль за смаком.

Інструкція

    Замочіть свіжі шампіньйони в холодній воді. Потім промийте їх під проточною водою, видаляючи з капелюшків бруд і плівку. Подрежьте заветревшійся підсохлий кінчик ніжки. Обсушите гриби на кухонному рушнику. Вибирайте свіжі шампіньйони білого або рожевого кольору. Для смаження краще підходять дрібні гриби, тому що вони більш щільні і вологи в них міститься менше. Замість свіжих можна також смажити заморожені печериці, тільки смак у них буде менш яскравим. У цьому випадку купуйте вже нарізані гриби, тому що інакше їх доведеться нарізати після приготування — гриби розморожувати не можна.
    Наріжте шампіньйони пластинками завтовшки в 5-8 мм. Можна таким чином порізати цілі гриби або акуратно відокремити капелюшка від ніжок. Великі капелюшки розріжте спочатку навпіл, а вже потім порубаєте скибочками. Ріпчасту цибулю очистіть і крупно поріжте.
    Розігрійте рослинне масло на сковороді. Для смаження грибів і цибулі використовуйте дезодорована соняшникова або оливкова олія. Обсмажте цибулю до золотистого кольору і перекладіть в миску. Додайте в сковороду ще рослинного масла і викладайте порізані гриби невеликими порціями. Смажте шампіньйони до тих пір, поки не википить утворився грибний сік. Не забувайте постійно помішувати.
    Перекладіть обсмажену цибулю в сковороду з грибами. Посоліть і всипте трохи цукру. За бажанням додайте спеції. Але не перестарайтеся з приправами — смак і аромат смажених грибів хороший сам по собі. Перемішайте всі інгредієнти. Обсмажте шампіньйони до золотистого кольору. Покладіть невеликий шматок вершкового масла, розмішайте. Через хвилину вогонь вимкніть і накрийте сковороду кришкою. Смажені печериці готові.
    Подавайте гриби як окрему страву, наприклад, з запеченими або вареними овочами, макаронами, рисом. Або, навпаки, у вигляді гарніру до смаженого м’яса, птиці.

Джерело

0

5

Для приготування смажених печериць знадобляться наступні інгредієнти: печериці – 8 штук, вершкове масло – 1 столова ложка, вершки 2 столові ложки, сіль і перець мелений за смаком, зелень кропу і петрушки. Гриби обсмажують в маслі на сковорідці на сильному вогні. Якщо капелюшки великі, їх потрібно розрізати на кілька шматочків. В кінці смаження, коли гриби стануть м’якими, їх потрібно посолити і поперчити за смаком. Зелень дрібно нарізають і додають в гриби.

Тепер печериці можна залити вершками або сметаною і прокип’ятити, додавши трохи лимонного соку.

Смажені шампіньйони рецепт цей дуже простий, можна подавати з рисом, смаженою картоплею або пюре. Для смаження можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені печериці. Дуже смачні смажені шампіньйони рецепти зі сметаною і маком. Цей рецепт складається з наступних інгредієнтів: печериці – 300 грамів, сметана – 200 грамів, мак – 3 столові ложки, сіль, перець за смаком, олія для смаження.

Підготовлені печериці нарізають на невеликі скибочки, солять, перчать і жарять на рослинному маслі хвилин 10. потім в гриби додають сметану і мак і добре перемішують. Через 5-7 хвилин печериці можна подавати на стіл з гарніром або як самостійну страву.

Печериці рецепти багатьох страв включають ці гриби, можна згасити як у чистому вигляді, так і з овочами. Рецепт приготування тушкованих грибів наступний: на 1 кілограм шампіньйонів потрібно взяти 2 головки ріпчастої цибулі, 1 столову ложку вершкового масла, 1 склянка сметани, 2 сирих яєчних жовтки, сіль і чорний мелений перець за смаком і трохи зелені кропу.

Свіжі печериці обдають окропом, нарізають на брусочки і складають в каструлю. На сковорідці на вершковому маслі обсмажують нарізану кільцями або півкільцями цибулю і додають до шампіньйонів. Туди ж вливають кілька ложок води, щоб гриби гасилися, солять, перчать і ставлять на плиту. Коли гриби будуть майже готові, тушковані печериці заправляють сметаною, змішаною з яєчним жовтком і дрібно нарізаним кропом. Через кілька хвилин страва готова.

Паста з печерицями рецепт з базиліком і часником подобається багатьом господаркам. Для приготування пасти потрібно приготувати наступні інгредієнти: 600 грамів пасти (можна взяти спагеті або звичайні макарони), одну головку ріпчастої цибулі, 400 грамів печериць, 200 грамів вершків або сметани, 2 столові ложки соняшникової олії, часник, базилік, сіль і перець за смаком .

Ось як потрібно готувати пасту з печерицями. Очищений і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії, вимиті і нарізані гриби додати до цибулі і смажити на повільному вогні, поки не випарується вся рідина – на це піде приблизно півгодини часу.

Тепер додати сметану або вершки, базилік і подрібнений часник, посолити-поперчити і тушкувати близько десяти хвилин. Таким чином ми отримаємо грибний соус. Тепер викладемо зварену в підсоленій воді пасту на тарілку і на неї наллємо отриманий грибний соус.

І не забудьте сказати спасибі господині, що приготувала це чудово смачне італійське блюдо, що стало вже інтернаціональним.

Джерело

0

6

Смажені шампіньйони

http://receptiki.com.ua/images/2/1575.jpg
Печериці. приготовані за цим рецептом, краще всього вживати як гарячу закуску або на додаток до основної страви. При бажанні ви можете збільшити кількість лимонного соку і додати в готову закуску свіжу дрібно нарубану зелень.

інгредієнти:

400 г дрібних шампіньйонів (якщо гриби великі - порізати)
50 г шинки
3 зубчики часнику
невеликий пучок петрушки
40 г вершкового масла
2 ст.л. білих хлібних крихт
1-2 ст.л. лимонного соку
сіль і перець за смаком

Дрібно нарізаємо шинку, рубаємо часник і петрушку, змішуємо з сухарями.

Додаємо в цю суміш помиті гриби, перемішуємо. Солимо, перчимо і смажимо на вершковому маслі до готовності.

Перед подачею поливаємо лимонним соком, прикрашаємо свіжою зеленню.

Джерело

0

7

Печериці, смажені з яйцями

    шампіньйони — 500г
    цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина
    масло топлене — 2 ст.л.
    яйце — 3 шт.
    сіль — за смаком
    зелень петрушки або кропу — за смаком

Рецепт

Печериці промити, відрізати ніжки, капелюшки очистити від плівок. Великі капелюшки можна порізати на шматочки. Гриби обсмажити на топленому маслі, приправивши сіллю, додати дрібно нарізану цибулю, масло і продовжувати смажити.

Сирі яйця добре збити, посолити, змішати з дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу. Отриманою сумішшю залити гриби і смажити до готовності яєць.

Готову страву прикрасити зеленню кропу.

Джерело

0


Вы здесь » Грибник » Перші та другі страви » Смажені гриби