Переглянути рецепти і фото можна тут
Грибні котлети
Сообщений 1 страница 6 из 6
Поделиться22013-09-09 13:42:37
Котлети з печериць
Інгредієнти :
Печериці - 400 гр.,
Картопля - 2 шт.,
Цибуля - 2 шт.,
Манка - 3 ст. л.,
Паніровочна суміш,
Олія соняшникова,
Сіль, перець.
Спосіб приготування:
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо в невеликій кількості олії.
Окремо тушкуємо гриби до повного випаровування води.
Перемелюємо все в блендері (або на м'ясорубці), Швидкість потрібно включити невелику, гриби не повинні перетворитися в однорідну «кашу», нехай будуть невеликі шматочки, так структура готових котлет буде цікавішою.
Сиру картоплю чистимо і також подрібнюємо в блендері.
Змішуємо гриби, цибулю, картоплю, манку, додаємо сіль і перець.
Перемішуємо грибний фарш і ще трохи тушкуємо, близько 2-3 хвилин.
Перед тим як почати формувати котлети, приготуйте чашку з чистою водою, для того щоб змочувати в ній руки. Тоді котлети будуть рівними і акуратними, а фарш не буде прилипати до рук.
З фаршу робимо котлети, обвалюємо їх у панірувальній суміші і обсмажуємо на соняшниковій олії з двох сторін. При необхідності доводимо до готовності під кришкою.
Готові котлети можна подавати з пюре, з білим або крансым соусом.
Грибні котлети можна приготувати на пару, смак буде ні трохи не гірше.
Смачного!
Поделиться32013-09-09 14:11:04
Котлети з печериць
Інгредієнти:
шампіньйони - 800г
манна крупа - 3 ст.л.
цибуля ріпчаста - 3 великих цибулини
масло - 3 ст.л.
сухарі, перець, сіль - за смаком
Приготування: Очищені вимиті шампіньйони дрібно порубати, покласти в сотейник і тушкувати в олії, поки що виділився з грибів сік не упарітся наполовину. Потім всипати манну крупу і 5-10 хвилин томити на слабкому вогні. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, підсмажити в олії і додати до грибів. Отриману масу посолити, поперчити і в гарячому вигляді обробити на котлети. Котлети обваляти в сухарях, підсмажити на сковороді до утворення румяної скоринки, а потім поставити в духову шафу. До готових гарячим котлетками подають сметанний або грибний соус.
Поделиться42013-09-09 14:12:53
Курячі котлети з печерицями та сиром
Інгредієнти
600 гр. курячого фаршу
150 гр. печериць
150 гр. сиру
1 пучок кропу
200 гр. панірувальних сухарів
1 щіпка солі
1 щіпка меленого чорного перцю
Спосіб приготування
Печериці порізати, обсмажити в олії до м'якості і з'єднати з потертим на крупну тертку сиром і рубаною зеленню кропу.
Взяти шматочок фаршу і покласти на долоню у вигляді млинчика. У серединку помістити начинку й загорнути.Курячі котлети з печерицями та сиром 1Курячі котлети з печерицями та сиром 2
Обваляти курячі котлети з печерицями та сиром у панірувальних сухарях і обсмажити з обох боків до готовності.
Смачного!
Поделиться52013-09-09 14:13:44
Грибні котлети
Інгредієнти:
5 - 6 печериць
1 велика цибулина
2 - 3 яйця
борошно
0,5 - 1 ч. л. розпушувача
сіль, мелений перець
Печериці почистити і порізати кубиками.
Цибулину порізати маленькими кубиками.
Цибульку посипати сіллю, розім'яти пальцями, відставити на 15 - 20 хвилин, щоб зм'якла.
Поки стоїть цибулька - печериці вимішати з яйцями в мукою (або манкою) - поставити, щоб загусло.
Змішати цибулю з грибами, поперчити на свій смак.
Смажити на олії.
Поделиться62013-09-09 14:15:41
Котлети з печерицями
Інгредієнти
Куряче філе 1 кг
Печериці 300 г
Вершки 200 г
Борошно 2 ча.л.
Яйце 1 шт.
Батон 100 г
Молоко 2 ст.л.
Олія 100 г
Сіль 0 на свой вкус
Перець 0 на свой вкус
Печериці 300 г
Вершки 200 г
Борошно 2 ча.л.
Процес приготування
1 Куряче філе помити й акуратно відбити; посолити, поперчити. Взяти вершки і довести на слабкому вогні до кипіння; додати борошно, ретельно перемішати і варити приблизно 5 хвилин.
2 Посмажити гриби на розігрітій з олією сковороді (приблизно 20 хвилин), періодично помішуючи. До обсмажених грибів додати отриманий соус; перемішати, зняти з вогню не доводячи до кипіння.
3 Взяти філе, викласти на нього гриби в соусі. Згорнути філе у вигляді котлети, поставити в холодильник на 10 хвилин. Батон натерти на дрібній тертці. Потім взяти яйце і збити з молоком.
4 Куряче філе вмочити в яєчно-молочну суміш, обваляти в хлібних крихтах і обсмажити протягом 10 хвилин з кожного боку. Перекласти філе в каструлю, додати півсклянки кип'яченої води і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин.