Тушкування, так само як і забуте нині томління в російській печі, були найбільш поширеними способами теплової обробки у вітчизняній кулінарній практиці. Як правило, тушкували в глиняному посуді, тому тушковані гриби в горщиках - класика російської кухні, одне із знаменитих національних страв. У традиційну рецептуру його включені овочі (морква, цибуля, селера, картопля), м'ясо і сметанний соус або вершки. Втім, гриби прекрасно поєднуються з багатьма іншими продуктами: сиром, капустою, горіхами, анчоусами, квасолею, яйцем, рибою, а також з фруктами (грейпфрутом, яблуками). Кращими приправами до тушкованим грибам вважаються часник, петрушка і коріандр. Залежно від рецепту тушковані гриби подаються в холодному або гарячому вигляді, в якості закуски або гарніру.
Тушковані гриби
Сообщений 1 страница 6 из 6
Поделиться22013-09-09 14:55:44
Тушковані шампіньйони зі сметаною
Інгредієнти
свіжі шампіньйони – 500 гр.
сметана – 400 гр.
мука – 2 столових ложки
яйця – 2 шт.
сіль, перець, прянощі та зелень – за смаком
Спосіб приготування
Гриби нарізати та смажити на середньому вогні 5 хвилин.
Тим часом збити сметану із яйцями та мукою, додати прянощі та зелень, добре перемішати.
Рівномірно вилити на шампіньйони та тушити ще 5 хвилин.
Поделиться32013-09-09 14:57:43
Печериці Тушковані
Інгредієнти:
1. гриби (печериці) — 300 г;
2. цибуля (середня) — 2 шт.;
3. мајонез — 1,5 ст. л.;
4. сіль «екстра» — дрібка (до смаку);
5. олія (для змащування) — дещиця.
Спосіб приготування
Гриби почистити, помити у мисці, порізати на невеликі частини. Варити 5-7 хвилин в киплячіј воді на слабкому вогні, знявши з них пінку. Тим часом, на змащеніј олією пательні, підсмажити до золотавого кольору середньо порізану цибулю. Потім туди викласти відварених грибів, посолити, за бажання можна трохи поперчити, додати мајонезу ј тушкувати 15-20 хвилин, за трішки зсунутого на бік дашка, іноді перемішуючи.
Готові страви з грибів зберігати на холоді в емальованому посуді, але не більше доби.
N. B. Ніколи не застосовуйте «домашніх» методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок — вони помилкові. Срібло темніє від взаємодії з амінокислотами, які є ы у їстівних, і в отруйних грибах, а колір цибулі змінюється під впливом ферменту тирозинази, який також міститься в усіх грибах.
Смачного!
Поделиться42013-09-09 14:58:56
Тушеные шампиньоны в сметане
Ингредиенты рецепта: Тушеные шампиньоны в сметане 1) шампиньоны - 1кг 2) морковь - 1 шт. 3) лук - 2 шт. 4) сметана - 200 гр 5) твердый сыр - 100 гр 6) подсолнечное масло - 100 гр. 7) зелень петрушки и укропа - пол пучка 8) мука - 2 ст. ложки 9) соль - по вкусу
Берем тщательно моем шампиньоны, при этом чистить их не обязательно. Режем сначала пополам, а потом пластинками - вдоль гриба. Высыпаем на хорошо разогретую сковородку и жарим. Также нарезаем кольцами лук и трем на терке морковь, обжариваем их на подсолнечном масле до золотистого цвета (отдельно от грибов). Когда грибы обжарятся (минут 20-25 на сильном огне), солим их, добавляем обжаренный лук, сметану. Все перемешиваем и всыпаем, помешивая, муку. Масса сразу густеет. Затем мы посыпаем ее натертым твердым сыром и порезанной зеленью. Подавать это блюдо стоит горячим. Приятного аппетита!
Поделиться52013-09-09 15:00:55
Тушковані печериці
Вам знадобиться:
500 г печериць, нарізаних скибочками
1/8 ч.л. сухого орегано
1 зубчик часнику
30 г вершкового масла
1/2 ст.л. оливкової олії
1/2 ст.л. бальзамічного оцту
сіль і перець
Спосіб приготування:
Розтопити масло разом з оливковою олією у великій сковороді на середньому вогні.
Додайте бальзамічний оцет, часник, орегано і гриби.
Тушкуйте 20 хвилин. Посоліть і приправте перцем за смаком. Тушковані печериці готові.
Смачного!
Поделиться62013-09-09 15:02:48
Тушкована морква з грибами та горошком
500 г моркви
100 г зеленого консервованого горошку
100 г дрібних печериць
1 ст.л. сметани
вершкове масло, сіль, мускатний горіх
Печериці помити, розрізати пополам більші та злегка протушити на вершковому маслі. Обережно вийняти і в цьому ж маслі тушкувати моркву поки не зм'якне.
Всипати горошок, а згодом, через хвилин 5 печериці. Посолити. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин, після чого додати 1 ст. л. сметани, перемішати і готово