Переглянути рецепти можна тут
Фаршровані гриби
Сообщений 1 страница 8 из 8
Поделиться22013-09-09 13:02:46
Інгредієнти:
печериці (з крупними шапками) - 700 гр.
цибуля - (100 гр.)
вершкове масло - 2-3 ст. л.
оливкова олія - 2-3 ст. л.
зелень петрушки - 1 пучок
лимон - 1/2 шт.
мускатний горіх - 1/2 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
*** Кількість цибулі в цьому рецепті залежить від кількості ніжок печериць і повинна складати 1/2 від маси ніжок печериць.
Гриби промити, добре просушити, відділити ніжки від шапочок. Ніжки і шапочки очистити від плівки.
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
Обсмажити цибулю на вершковому маслі протягом 5 хв., до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.
Тим часом нарізати дрібними кубиками ніжки грибів.
Подрібнені ніжки додати в сковорідку, зразу за ними додати 1 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і смажити, помішуючи, протягом 10 хв. Лимонний сік тут додається для того, щоб гриби не темніли під час смаження, ну і для смаку, звичайно.
Тим часом посікти петрушку і змішати її з 1/2 ст. л. лимонного соку.
До грибів з цибулею додати петрушку, посолити, поперчити, додати 1/2 ч. л. меленого мускатного горіху і смажити протягом 2 хв. до випаровування лимонного соку.
Шапочки печериць висипати в посудину, полити оливковою олією і все перемішати руками.
Шапочки грибів викласти на деко, злегка посолити і всередину покласти по невеликому шматочку масла. Деко помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати 15-20 хв. Якщо вам не до вподоби жирна їжа, масла кладіть менше.
Коли шапочки грибів підрум'яняться - вийняти деко з духовки.
В гарячі шапочки накласти фаршеву суміш і подавати до столу. Фаршировані печериці готові.
При подачі притрусити січеною зеленню петрушки.
Поделиться32013-09-09 13:02:56
Фаршированные шампиньоны.
Ингридиенты: шампиньоны (крупные) - 10 шт.; помидор - 1 шт.; перец болгарский - 1 шт.; сыр - 100-150г; зелень укропа и петрушки - 1 пучок; листовой салат; сметана - 2 ст.л.; яйцо - 1шт.; панировочные сухари; соль; перец.
У шампиньонов вырезать ножку, измельчить её для фарша. Так же для фарша измельчить помидор, болгарский перец, зелень, добавить немного тёртого сыра, ножек грибов, посолить и поперчить. Взбить одно яйцо, добавить к нему сметану, соль и перец, перемешать.
Обмакиваем в сметанный соус шляпки грибов, обваливаем в панировке и выкладываем на противень с пергаментом, начиняя смесью и присыпая сыром. Я еще внутрь шляпки добавила немного соуса.
В разогретую духовку на 15-20 минут при 180 С.
Поделиться42013-09-09 13:03:08
Печериці фаршировані курячою грудинкою і сиром
Інгредієнти:
печериці крупні - 13 шт.
перепелині яйця - 13 шт.
куряче філе - 100 гр.
болгарський перець - 70 гр.
сир твердий - 50 гр.
базилік свіжий - один невеликий пучок
соєвий соус - 1 ст. л.
олія для смаження
сіль, перець
Приготування фаршированих печериць:
Печериці помити, обсушити. Акуратно вирізати ніжки так, щоб в шапочках залишились невеликі заглибини.
Куряче філе порізати дрібними кубиками і обсмажити на олії.
Невеликий шматок болгарського перцю нарізати дрібними кубиками.
Сир натерти на дрібній терці.
Зелень базиліку подрібнити.
Обсмажене куряче філе, болгарський перець, сир і базилік викласти в посудину, поперчити, трошки посолити і додати соєвй соус. Все перемішати.
Деко застелити пергаментним папером, викласти шапочки печериць і наповнити їх начинкою. По середині кожної шапочки пальцем втиснути фарш – зробити невелике заглиблення.
В кожну шапочку розбити по одному яйцю. Деко з фаршированими печерицями помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати 20 хв. Як тільки білки схопляться, печериці фаршировані курячою грудинкою і сиром готові.
Печериці фаршировані курячою грудинкою і сиром подавати до столу гарячими, можна прикрасити свіжим базиліком.
Поделиться52013-09-09 13:03:19
Печериці фаршировані пшоняною кашею
Інгредієнти
крупа пшоняна - 1/2 склянки
печериці - 7-8 шт.
цибуля зелена
олія оливкова - 2 ст. ложки
масло вершкове - 1 ст. ложка
помідор - 1 шт.
сир твердий (тертий, Ементаль)- 2 ст. ложки
сіль
перець чорний мелений
Розраховано на 3 порції
Печериці фаршировані пшоняною кашею — смачна та легка у приготуванні закуска, яка до того ж ефектно виглядає на столі.
Приготування:
1. Для початку потрібно приготувати кашу:
1/2 склянки крупи насипаємо в каструльку і наливаємо 1 склянку води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім виливаємо крупу з окропом в сито і добре промиваємо під проточною водою.Тепер повертаємо крупу в каструльку, додаємо сіль за смаком і заливаємо склянкою води (співвідношення 1:2). Ставимо на середній вогонь і НЕ накриваємо кришкою. Спостерігаємо за крупою — приблизно через 10 хв після закіпання накриваємо каструльку кришкою і вимикаємо вогонь.
2. Гриби почистити і від'єднати ніжки. Ніжки грибів дрібно нарізати.
3. Цибулю почистити, нарізати.
5. Помідор(можна замінити на перець) очистити від шкірки і також дрібно нарізати.
6. Розігріти сковорідку з маслом і оливковою олією, викласти цибулю, підсмажити до прозорості, додати ніжки грибів, а через пару хвилин помідор, приправити за смаком сіллю і перцем.
7. Далі додати кашу і все ретельно перемішати.
8. Заповнити грибні шапочки фаршем і зверху посипати тертим сиром.
Випікати близько 25 хвилин у духовці при температурі 180 гр.
Поделиться62013-09-09 13:03:30
Фаршировані печериці
Інгредієнти
гриби (печериці)
фарш м'ясний
цибуля ріпчаста (терта)
сіль
перець чорний мелений
яйце куряче
вода
борошно
сметана
Приготування:
Гриби помити, почистити і розділити на шапочки і ніжки.
Приготувати фарш:
В мене мішаний м’ясний фарш, додати потерту цибулю, сіль, перець, яйце і трошки води.
Нафарширувати шапочки, обкотити в борошні, і в збитому яйці. Обсмажити з обох сторін.
Ніжки грибів порізати і протушити разом з порізаною цибулею. Коли втушиться, додати сметану, сіль, перець. Цією підливою залити шапочки і протушити ще 15 хвилин.
Поделиться72013-09-09 13:50:41
Фаршировані печериці з сиром
Інгредієнти:
30 штук великих печериць,
100-150 грамів сиру,
5-6 столових ложок сметани 20-25% жирності,
1 невеликий пучок кропу,
рослинна олія,
сіль,
перець чорний мелений (суміш перців).
Спосіб приготування:
Відокремити ніжки від шляпок. За допомогою гострого ножа і чайної ложки акуратно вийняти м'якоть з капелюшків грибів.
М'якоть і ніжки грибів нарізати дрібними кубиками.
Дрібно нарізати кріп.
Додати в підготовлену ємність гриби і кріп.
Додати сметану. Посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
Наповнити отриманою масою капелюшки грибів.
Сир натерти на крупній тертці.
Духовку розігріти до 160-180 градусів. Деко змастити олією і викласти підготовлені печериці, посипати натертим сиром і випікати протягом 15-20 хвилин.
Печериці запечені з сиром готові. Подавати бажано гарячими до м'яса або як окрему страву.
Поделиться82013-09-09 14:22:46
Фаршировані печериці
Гриби помити ,почистити ,відділити ніжки від шапочок.
Шапочки нафарширувати м"ясним фаршем. Фарш готуємо як для пельменів:
фарш, яйце, трошки води, сіль і перець, цибуля на дрібній терці або через часникодавку
Шапочки макати в муку потім у збите яйце і обжарити на сковороді в олії з двох сторін.
З ніжок зробити підливку.
Ніжки порізати, підсмажити на вершковому маслі разом з цибулею. Коли підрумяниться, додати трошки муки, сметану ще трохи вершкового масла, спеції: сіль ,перець, перець духм'яний, лавровий листок і тушкувати до готовності.
Фаршировані шапочки залити грибною підливкою і протушити 10-15 хв