Пиріг з грибами на листковому тісті":
лист листкового тіста
550-600 г лісових грибів (гливи, лисички та інші) + 220 г печериць
по 1 столовій ложці вершкового і оливкового масла для смаження на кожні 100 г грибів (для печериць в 2 рази більше)
3 столових ложки свіжої зелені (петрушка, зелена цибуля, чебрець, естрагон та інші за вибором)
1 великий яєчний жовток
170 г сметани
70 г тертого сиру (Грюйєр, Емменталь або будь-який інший)
Духовку нагрійте до 200 градусів. Разморозьте тісто (близько 15 хвилин) і розкачайте в тонкий квадрат. Перекладіть його на застелений папером для випічки деко. Загніть тісто по краях для бортика. Жовток збийте і змастіть їм краю. Поставте деко в холодильник поки готуєте гриби.
Гриби наріжте і обсмажте невеликими порціями на сковороді на олії до хрусткої скоринки (близько 5 хвилин). Коли всі гриби обсмажені, перемішайте їх із зеленню в мисці.
Сметану збийте з рештою жовтком до однорідної маси. Дістаньте деко з холодильника і нанесіть цю масу по всьому периметру, не торкаючись бортика. Присипте тертим сиром і зверху викладіть гриби.
Випікайте в розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин до золотисто-коричневої скоринки (кожні 10 хвилин повертайте деко, щоб запеклось рівномірно з усіх сторін).
Дістаньте з духовки, злегка остудіть, наріжте і подавайте. Присипте додатково зеленню при бажанні.