Інгредієнти:
Для тіста:
400 г борошна пшеничного в.с.
5 г сухих дріжджів
250 мл теплого молока
125 г вершкового масла
1 ст.л. рослинної олії
1,5 ст.л. цукру
щіпка солі
Для начинки:
600 г свіжих грибів
2 середні цибулини
рослинна олія
сіль
перець
Для змазування - жовток + 1 ч.л. молока (води)
Спосіб приготування:
Дріжджі всипати в тепле молоко, залишити на 15 хвилин.
Масло розтопити на повільному вогні і трохи остудити.
У миску просіяти борошно, влити молоко з дріжджами, додати рослинне масло, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло.
Замісити тісто.
Накрити рушником, залишити в теплому місці на 1 годину або менше (коли тісто збільшиться в об'ємі в 2-2,5 рази - воно готове).
Поки підходить тісто, займемося начинкою.
Гриби відварити (хвилин 15), остудити і дрібно нарізати.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.
З'єднати цибулю та гриби, перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Тісто, що підійшло обм'яти, викласти на підпиленний борошном стіл, розділити на 18 частин.
Деко змастити маслом.
Кожен шматочок тіста розкачати в корж (качалкою або просто розім'яти рукою), викласти по 1 ст.л. начинки, краї защіпати, надати форму човника, викласти на деко швом вниз. Дати підійти.
Верх пиріжків змастити жовтком, змішаним з 1 ч.л. молока або води.
Духовку нагріти до 180 С.
Випікати пиріжки 25-30 хвилин до зарум'янювання (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Смачного!