Грибник

Грибник

Объявление

Мета даного сайту - залучення уваги до однієї з найбільш перспективних галузей рослинництва - грибівництва. Вирощуючи печериці, можна отримувати до 300 кілограм продукції з одного квадратного метра на рік. Цілорічний цикл вирощування, висока рентабельність (в середньому 30 - 40%), можливість механізації і автоматизації основних технологічних процесів, використання в якості основної сировини відходів сільського господарства, необмежений ринок збуту - ось далеко не повний перелік переваг грибівництва. Матеріали сайту допоможуть Вам отримати загальне уявлення про технології приготування компосту та вирощування печериць. Ми готові на взаємовигідних умовах надати Вам детальну інформацію, засновану на практичному досвіді роботи з компостом і печерицями в промислових умовах, і допомогти освоїти цей вид бізнесу.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Грибник » Консервація » Шампіньйони мариновані


Шампіньйони мариновані

Сообщений 1 страница 5 из 5

1

http://znay.info/wp-content/uploads/2012/07/2010060504.jpg
1 кг дрібних шампіньйонів
    1 ст ложка солі
    2-3 ст ложки цукру
    лимонна кислота 1/4 чайних ложки
    120 гр оцту
    за смаком 2-6 зубків часнику
    можна додати лавровий лист, порізати невелику ріпчасту цибулину чи одну солодку перчину
    перець чорний і духмяний перець, горошком

Резюмую: з 1 кг свіжих шампіньйонів виходить 3 пів-літрових банки консервованих грибів! Це більш ніж в троє вигідніше за покупну консервацію. Тепер – рецепт маринованих грибів. Готуємо стерильні банки. Гриби миємо, нарізуємо уподовж (разом з ніжкою і капелюшком) навпіл або на 3-4 частини кожен гриб. Опускаємо в каструлю, а згори заливаємо водою, щоб гриби спливли з дна. У воду додаємо чверть чайної ложки лимонної кислоти, щоб в процесі варіння гриби не потемніли і залишалися приємними кремово-жовтими за кольором. Гриби доводимо до кипіння і знімаємо піну, що утворилася. Засипаємо сіль, цукор і кип’ятимо 1,5 години на повільному вогні, щоб вода з каструлі не википіла і не втекла. У кінці додаємо перець-горошок, ті, хто любить різні приправи, можуть покласти порізаний часник, або цибулину, або солодкий перець (для краси можна навіть декілька кружечків морквини), лавровий лист. Перед закінченням варення (за 5 хвилин) вливаємо оцет. Гриби кип’ятити краще 1,5 години. Лісові гриби ми завжди кип’ятили для консервації 1,40 хвилин. Шампіньйони хоч і культурніші, але все таки вони не сильно уварюються і не розвалюються в процесі за цей час. Смак виходить чудовий, в магазині таких не купиш. Розсіл (маринад) залишається прозорим і не в’язким (на відміну від лісових грибів). Закручуємо консервовані шампіньйони в банки, перевертаємо догори дном і укупориваем під ковдру до повного охолодження.

Джерело

0

2

Швидке маринування печериць.

Нам знадобляться: кілограм дрібних шампіньйонів, пів склянки води, третину склянки оцту, гвоздика - п'ять штук, десять горошин чорного перцю, два лаврові листки, столова ложка солі і чайна - цукру

Шампіньйони почистити, вимити, і приготувати маринад. Для цього в каструлі змішуємо воду, оцет, додаємо лавровий лист, перець, гвоздику, сіль і цукор. Варимо, і після закипання маринаду додаємо підготовлені печериці. Варимо гриби, знімаючи піну, що утворилася, 20 хвилин.

Після варіння, охолоджуємо гриби прямо в маринаді, потім, охолоджені шампіньйони перекладаємо в банку, ставимо на годину в холодильник. Вже через годину гриби можна їсти, заправивши їх цибулею та олією. Виходить дуже смачно і пікантно, єдиний мінус такого маринування - довго гриби зберігати не можна, бажано вжити протягом трьох-чотирьох днів.

http://konservilka.narod.ru/olderfiles/1/1420.jpg
Джерело

0

3

На 500 гр невеликих шампіньйонів:

пів склянки води,
4 ст. ложки оцту,
1/2 ст. ложки солі,
1 ст. ложка цукру,
3 зубочки часнику,
3-4 горошини пахучого перцю,
3-4 горошини чорного перцю,
1-2 шт. лаврового листя,
2-3 гвоздички,
2 ст. ложки олії.

Помиті і почищені шампіньйони розрізаємо на половинки, більші - на 4 частини.
Із вказаних складників, крім олії та часнику - готуємо маринад. Ставимо на вогонь і кидаємо в каструльку гриби. Під кришкою варимо 10 хвилин з моменту закипання.
В кінці додаємо подрібнений часник та олію. Знімаємо з плити, коли трохи охолоне, перекладаємо гриби разом з маринадом в банку і кладемо на холод. Наступного дня можна їсти, грибочки гарно промаринуються. В мене вийшла повна півлітрова баночка. Мені і всім домашнім такі шампіньйони дуже посмакували - набагато кращі від купованих, і оцту не так багато.
Ви можете регулювати кількість оцту і спецій на ваш смак, але як на мене, такий рецепт оптимальний.

Джерело

0

4

Як готувати консервовані шампіньйони

Вам знадобиться

- Шампіньйони 1 кг;
для заливки:
- Вода 1 л;
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Перець горошком або запашний 8-10 горошин;
- Гвоздика 2-3 бутона;
- Цукор 5 ч. л.
- Оцет 1 ст. л.
- Часник;
- Сіль за смаком.

Інструкція

    Для консервування печериць виберіть гриби найбільш ретельно. Відбирайте тільки самі свіжі гриби з міцними капелюшками і ніжками. Краще всього, якщо вам дістануться недозрілі гриби, з плівкою під капелюшком.
    Підготуйте шампіньйони. Промийте гриби, очистіть, якщо гриби великі — розрізати їх на три-чотири частини вздовж. При маринуванні ніжки грибів не видаляйте. У грибів видаліть корінці, потім добре промийте гриби ще раз.
    Потім помістіть печериці в чисту воду і поставте ємність на невеликий вогонь. Підсолити воду. Знімайте піну після появи і перемішуйте гриби. Бланшируйте гриби, поки вони не осядуть на дно каструлі.
    Бульйон, в якому варилися гриби, процідіть, доведіть до кипіння і зробіть на його основі Марінадная заливку. Розчиніть в ньому цукор і сіль, додайте спеції за смаком (перець горошком, якщо хочете, покладіть нарізаний часник або солодкий перець для краси, лавровий лист). В самому кінці влийте в маринад оцет.
    Банки перед маринуванням печериць потрібно ретельно помити і просушити. Після цього в чисті банки налийте підготовлений маринад зі спеціями, потім покладіть охолоджені гриби. Долийте залишився маринад, закрийте кришками і простерилизуйте банки з грибами при слабкому кипінні: півлітрові кип’ятіть протягом 15-20 хвилин, літрові протягом 25-30 хвилин.
    Потім засукайте банки з грибами, переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою до повного остигання. Після того, як гриби охололи, їх можна помістити на зберігання в темне прохолодне місце. Мариновані таким чином гриби можна зберігати протягом року.

Зверніть увагу Зверніть увагу

У випадку, якщо ви заготовлює велика кількість печериць, при нарізці розміщуйте шматочки грибів у підсолену воду або в розчин лимонної кислоти (1 / 4 чайної ложки на 2 літри води) — це запобіжить потемніння нарізаних грибів.
Корисні поради

Якщо ви любите більш гострий смак грибів, додайте в маринад зерна гірчиці.

http://yak-prosto.com/images/4/c/yak-gotuvati-konservovani-shampinyoni.jpg

Джерело

0

5

Печериці мариновані

Щоб мариновані шампіньйони були білими і апетитними, необхідно купувати «закриті» гриби, тобто такі, у яких капелюшок щільно прилягає до ніжки.

Варіант № 1

На 1 кг печериць потрібно: ? склянки води (165 мл), ? склянки 9%-го оцту (55 мл), по 1 ст. ложці солі (з гіркою) і цукру (без гірки), 2 лаврових листа, 10 горошин чорного перцю.

Гриби промити, якщо треба - почистити. Великі нарізати на 2 або 4 частини. Дрібні залишити цілісними.

Змішати воду з оцтом і залити цією сумішшю гриби. Поставити на вогонь і довести до кипіння. До грибів додати цукор, сіль, перешкодити до розчинення. Додати лавровий лист і перець. Варити на повільному вогні 20 хвилин при закритій кришці.

У чисту літрову банку викласти гриби з розсолом і закатати.

Якщо банку холодна, необхідно покласти в неї металеву ложку. Це робиться для того, щоб банка не лопнула від гарячого розсолу і грибів.

Перевернути банку догори дном, дати охолонути.

Варіант № 2

Буде потрібно: 1кг печериць, 1 ст. ложка крупної солі, ? склянки води, 1ч. ложка оцтової есенції, 3 лаврових листки, 7 горошин чорного перцю.

Печериці вимити, розрізати великі, додати воду і закип'ятити. Зняти піну, що утворилася і додати сіль, прянощі та оцтову есенцію. Томити гриби на тихому вогні 30 хвилин. Потім розкласти гриби в заздалегідь підготовлені банки, прикрити кришками і поставити стерилізуватися (літрова банка - 15 хвилин). Банки дістати, закатати, перевернути і укутати в тепло.

Такий спосіб маринування можна застосувати і для інших грибів, як окремо для кожного сорту, так і для суміші декількох видів.

Джерело

0


Вы здесь » Грибник » Консервація » Шампіньйони мариновані