Грибник

Грибник

Объявление

Мета даного сайту - залучення уваги до однієї з найбільш перспективних галузей рослинництва - грибівництва. Вирощуючи печериці, можна отримувати до 300 кілограм продукції з одного квадратного метра на рік. Цілорічний цикл вирощування, висока рентабельність (в середньому 30 - 40%), можливість механізації і автоматизації основних технологічних процесів, використання в якості основної сировини відходів сільського господарства, необмежений ринок збуту - ось далеко не повний перелік переваг грибівництва. Матеріали сайту допоможуть Вам отримати загальне уявлення про технології приготування компосту та вирощування печериць. Ми готові на взаємовигідних умовах надати Вам детальну інформацію, засновану на практичному досвіді роботи з компостом і печерицями в промислових умовах, і допомогти освоїти цей вид бізнесу.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Грибник » Консервація » Грибна ікра


Грибна ікра

Сообщений 1 страница 8 из 8

1

2кг варених опеньків
1кг цибулі
1кг моркви
0.5 л. олії
0.5 л. томатного соусу
сіль(2 ст. л.)
цукор(4-5 ст.л.)
цибулю ріжу кубиками і вкидаю в каструлю з олією, пасерую
моркву тру на бурякову терку і добавляю до цибулі, пасерую
(до речі, моя сестра все окремо обжарювала на сковородці)
додати гриби, томат, сіль, цукор
тушкувать 2 години
у мене з цієї дози виходить 4 літри
Якщо складові не різати-терти, а перекрутить на м"ясорубку, то вийде грибна ікра, але салат мені подобається більше, його можна їсти так, можна додати потім зелений горошок і отримаємо той салат, що нам завжди готувала покійна бабуся на пісну вечерю перед різдвом, а можна потім його на м"ясорубку і в пиріжки.... варіантів безліч....

Джерело

0

2

http://os1.i.ua/3/1/9228538_2a480bff.jpg

Інгредієнти:

1. гриби (підберезовики) - 1 кг
2. гриби (підосичники) - 2 кг
3. гриби (лисички) - 200 г
4. морква - 1 кг 200 г
5. цибуля - 600 г
6. соняшникова олія - 0.5 л
7. томатна паста - 7 ст.ложок
8. оцет - 4 ст. ложки
9. перець - 10 г
10. сіль - до смаку
Спосіб приготування
Підготовчий етап

Свіжозібрані  гриби ретельно  очищаю  від  сміття  ножиком  та  щіточкою.  Промиваю  двічі  у  чистій воді.

Ріжу кусочками  і  дивлюся,   щоб  не  було  хробачливих.   Ставлю  дві великі  кастрюлі  і  15 -  25  хвилин відварюю гриби  у  добре  посоленій  воді (обовязково в  кінці  варки,  коли   гриби опустяться на  дно,  беру  шматочок  і пробую,  якщо  недосолений -  то  досолюю,   якщо  пересолений - то  додаю  кипятку).

Поки гриби  відварюються  і  остигають,  чищу  моркву  і  цибулю.  Нарізаю дрібнесенько цибуля, моркву  тру на терці. Можна використати і кухонний комбайн, але я волію все робити вручну - так смачніше.

Знімаю відварені гриби, бульон зливаю в іншу кастрюлю через друшляк - на ньому  можна буде  приготувати смачнющий український борщ.

Гриби ставлю охолонути.

Технологія приготування

На великий газ ставлю дві великі пательні, вливаю олію,  щоб повністю було покрите дно,  даю  можливість олії розігрітися,   і в першу  пательню всипаю потерту моркву,  а  у  другу  - нарізану  цибульку. Постійно стою  і  по черзі  перемішую.  Всередині  готування  підсолюю. Спасерую  цибулю  5  хвилин,  моркву  8  хвилин. Викладаю в  окрему  велику миску.

Пропускаю через  електромясорубку  усі  гриби. Викладаю у  дві пательні,  які  стоять на  великому  газі  і  олія вже  добре розігріта.  Постійно  перемішую.  Через  пять  хвилин  готування додаю  перець. Постійно  мішаю. Ще  через  пять  хвилин додаю томатну  пасту - по  три  купачисті  ложки  на  пательню.  Олія  має  кипіти  і  вкривати  грибну  масу.

Йде  сильне  випаровування  вологи,  тому  вважайте  на  руки  при  перемішуванні.  Через  25  хвилин  від початку  готування,   додаю  спасеровані  цибулю  і  моркву.  Мішаю  постійно.  Неможна  залишати пательні, не  перемішуючи,  - пригорить  цибуля  і  морква -  ікра  буде  гірчити.

Ще через  20  хвилин  процес  приготування закінчений.  Тому  вливаю  по  черзі  в  кожну  пательню  по  2 ложки столового  оцту  і  зразу ж  добре  перемішую  та  виключаю  газ.
Накладаю грибну  ікру  в  простерілізовані  0.5 л  слоїки. Стерилізую 30 хвилин.

Закручую  простерілізованими кришками. Перевертаю слоїки кришками вниз  і  ставлю  на  підлогу  та  вкриваю  рушником. ...

Слоїки зберігаю  в  підвалі  не довше  року.

В  середньому  на  сім'ю  йде  1 л грибної  ікри на  тиждень,  тому  на зиму  заготовлюю  75 л грибної  ікри.

Технологія застосування

Відкриваю слоїк з грибною ікрою і висипаю в глибоку  тарілку.  Очищаю  2  великі  зубчики  часнику, дрібнесенько нарізаю  ножиком  і  всипаю  до  грибної  ікри.  Додаю  дві  купачисті  ст.ложки  майонезу. Добре перемішую.

Намащую  шаром  у  2 мм на  хліб. Зверху кладу пластівці ковбаси та  пластівці помідора. Але найсмачнішими  канапки виходять з рибою Матьє !!!

Джерело

0

3

Домашні грибні заготовки – це, мабуть, краще доповнення до будь-яких інших блюд. І самою смачною з них є саме грибна ікра, яка хоч і калорійна, але зате здатна прикрасити не тільки святковий стіл, але й повсякденну їжу. Вона адже ще й по-своєму дуже живильна.

Описаний нижче рецепт цього блюда досить легкий у приготуванні й без сумніву сподобається всім. Саме дивне, що для готування грибної ікри можна брати практично будь-які сорти грибів. І чим більше буде їхня різноманітність, тем смачніше вийде ваша ікра. Тут придадуться абсолютно всі їстівні гриби – від сироїжок до білих.

На два кілограми варених грибів вам знадобиться:

500 грам морквини й стільки ж ріпчастого лука,

півлітра соняшникового масла,

спеції й сіль по вашому смакові

і кілька лаврових листиків.

Крок 1: Гриби слід дуже добре очистити й ретельно промити.

Крок 2: Потім відваріть їх у підсоленій воді (приблизно, близько двадцяти хвилин), після чого дайте їм добре стекти, відкинувши на друшляк.

Крок 3: Варені грибочки подрібніть, використовуючи м'ясорубку з великою насадкою.

Крок 4: Потім слід  у великій сковорідці прожарити до золотавого кольору дрібно покришений лук і крупно натерту моркву, використовуючи при цьому половину приготовленого масла.

Крок 5: Отриману грибну масу разом з луком і морквою викладіть в качатницю, додайте ще небагато солі й спецій і ретельно все перемішайте із залишками масла.

Крок 6: Потім на дві з половиною години поставте в духовку, у якій постійно підтримуйте температуру 200-250о.

Крок 7: Ікра готова й у гарячому вигляді її завжди можна подати до будь-якого святкового стола, щоб уразити всіх гостей вашими кулінарними здатностями, або ж просто закатати на майбутнє. Для цього розкладіть ікру в стерилізовані банки, закатавши їх кришками, а після помістіть в яке-небудь холодне місце для постійного зберігання. І, між іншим, у такому вигляді ікра буде радувати вас своїм відмінним смаком протягом цілого року.

Джерело

0

4

Грибная икра из свежих грибов
Ингредиенты:
Шампиньоны - 500 г
Белые грибы - 300 г
(в отличие от большинства дикорастущих грибов, белые грибы не требуют предварительного отваривания)
Лук репчатый (100 г) - 1 шт.
Растительное масло - 30 мл
Лимонный сок - 20 мл
Чеснок - 1 долька
Соль - 1/2 ч. л.
       

Приготовление     

500 г шампиньонов вымойте, просушите и крупно нарежьте.

Добавьте 300 г промытых, очищенных и нарезанных белых грибов.

Выложите грибы на разогретую сковороду с 30 г растительного масла и готовьте на среднем огне, помешивая, 10-15 минут, пока из грибов не испарится основная влага.
ПРИМЕЧАНИЕ. Грибная икра будет еще вкуснее, если при обжаривании грибов вместо растительного масла взять густую сметану.

Порежьте и отдельно обжарьте на растительном масле до легкой золотистости 1 крупную головку (100 г) репчатого лука.

Сложите обжаренные грибы вместе с жареным луком в блендер, добавьте 1/2 ч. л. соли, 20 мл лимонного сока, 1 дольку чеснока и измельчите до однородной консистенции.

Грибная икра готова. Украсьте ее зеленью и подавайте со свежим багетом или с крекерами.
http://supercook.ru/griby/images-griby/303-mr05-ri1-06.jpg

Джерело

0

5

Икра из соленых грибов
Икру грибную готовят из соленых или сухих сваренных грибов.
Соленые грибы промыть, дать стечь воде, мелко нарубить. Нарезать репчатый лук, слегка поджарить его на растительном масле, охладить и смешать с грибами, прибавив немного перца.
Для более острого вкуса можно добавить лимонный сок или уксус, соль и перец.

Икра из сухих грибов
Ингредиенты:
- 50 г сухих и 400 г соленых грибов,
- 100 г зеленого лука,
- 1 луковицу репчатого,
- 100 г растительного масла,
- 1 ст. ложку 3%-го уксуса,
- 1 ч. ложку сахара.
        Приготовление      
Замоченные сушеные грибы вместе с солеными грибами мелко нарубить и жарить с луком на растительном масле около получаса.
Затем заправить уксусом, солью, перцем и охладить.
Перед подачей к столу посыпать зеленым луком.

Икра из свежих грибов
Ингредиенты:
- 400 г свежих грибов,
- 1 луковица,
- 1-2 ст. ложки растительного масла,
- пучок зеленого лука,
- соль, перец, столовый уксус по вкусу.
        Приготовление     
Грибы отварить и тушить в собственном соку, пока он не испарится.
Затем их мелко пошинковать или пропустить через мясорубку, смешать с рубленым луком, слегка поджаренным в растительном масле, посолить, заправить мелко нарезанным зеленым луком, перцем, столовым уксусом.

Икра грибная с луком
Ингредиенты:
- 400 г сухих грибов,
- 10 луковиц,
- 100 г подсолнечного масла,
- щепотка перца,
- по вкусу соль,
- 1 кусочек сахара и 3 ложки уксуса.
        Приготовление      
Замочить грибы и отварить их в соленой воде. Как можно мельче порубить их и смешать с мелко нарубленным луком, поджаренным в масле до подрумянивания, приправить перцем и солью, сахаром и уксусом.
Отдельно подать рубленый зеленый лук.

http://supercook.ru/griby/images-griby/303-mr05-09.jpg

Джерело

0

6

Ікра з свіжих грибів

Це – один з найпростіших рецептів грибної ікри. Для приготування цієї закуски нам потрібно взяти:

    свіжі гриби – 0,5 кг
    цибуля – 300 г
    часник – 3-4 зубчики
    рослинне масло для обсмажування цибулі
    сіль, перець – за смаком

Для приготування грибної ікри можна брати різні гриби – печериці, білі гриби, підберезники, опеньки. Для початку чистимо і промиваємо гриби і нарізаємо на шматочки однакового розміру. Кладемо гриби в каструлю з водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 20 хвилин.

Перекладаємо гриби в блендер і подрібнюємо. Якщо блендера у вас немає, для цих цілей можна використовувати м’ясорубку. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого відтінку. Часник пропускаємо через чеснокодавку.

Змішуємо подрібнені гриби і цибулю, солимо і перчимо до смаку. Додаємо часник і ще раз добре перемішуємо. Ікра з свіжих грибів готова!

Грибна ікра з двох видів грибів

Для приготування цього варіанту грибної ікри беруть два види грибів – печериці й білі. Обидва види не потрібно попередньо відварювати. Отже, щоб приготувати грибну ікру за цим рецептом, ми візьмемо:

    печериці – 0,5 кг
    білі гриби – 300 г
    ріпчаста цибуля – 1 шт. (Приблизно 100 г)
    часник – 1 зубчик
    рослинне масло для грибів лука
    лимонний сік, сіль – за смаком

Печериці миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Білі гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на неї гриби і готуємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Це потрібно для того, щоб з грибів випарувалася волога. Ікра з свіжих грибів буде ще смачніше, якщо замість обсмажування в маслі згасити їх в густій ​​сметані.

Велику головку ріпчастої цибулі чистимо, ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до злегка золотистого кольору. Смажений лук і обсмажені гриби складаємо в блендер, додаємо сіль (приблизно 0,5 ч.л.), лимонний сік (приблизно 20 мл) і часник, подрібнюємо до перетворення в однорідну масу. Грибну ікру найкраще подавати з крекерами або свіжим багетом, попередньо посипавши рубаною зеленню.

Грибна ікра на зиму

Можна закрити баночку грибної ікри (а краще кілька) про запас, щоб взимку робити з нею холодні і гарячі бутерброди. А ще можна додавати її в супи, соуси та гарячі страви для надання їм грибного аромату і присмаку. Щоб закрити грибну ікру на зиму, нам знадобляться:

    свіжі гриби – 1 кг
    вода – 800 мл
    ріпчаста цибуля – 4-6 шт.
    Сіль – 5 ст.л.
    Оцет з розрахунку 1 ст.л. на пів-літрову банку грибної ікри
    рослинне масло для обсмажування
    спеції, часник, зелень за смаком
    листя хрону (не обов’язково)

Гриби чистимо і промиваємо. Сіль розчиняємо в воді, кладемо гриби в каструлю з водою і варимо до тих пір, поки вони не осядуть на дно. Тим часом чистимо цибулю, ріжемо і тушкуємо в олії до золотистого кольору.

Варені гриби і смажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку, заправляємо оцтом (кількість оцту розраховуємо в залежності від кількості отриманої ікри).

Беремо чисті сухі банки, викладаємо на дно зелень і часник. Перекладаємо в банки ікру, а зверху кладемо листя хрону. Це робити не обов’язково, просто хрін не дасть утворюватися цвілі при зберіганні. Закриваємо банки кришками.

Приємного апетиту!

Джерело

0

7

Нравится   рецепт икра из грибов на зиму.

Грибная икра
Заготовить грибы на зиму можно различными способами. Один из них – приготовить консервированную грибную икру, рецепт которой мы вам и предлагаем.

Продукты
На полулитровую банку:
грибы 250 г
лук 175 г
масло растительное 70 г
уксус 15 г
зелень петрушки и укропа 20-30 г

Свежие, здоровые, молодые грибы (боровики, подосиновики, подберезовики, опята, лисички, сыроежки и др.) сортируют, очищают от сора. У сыроежек и маслят снимают кожицу со шляпок, тщательно моют в холодной проточной воде, затем откидывают на решето и дают влаге стечь.

Подготовленные грибы перекладывают в эмалированную кастрюлю. На 5 кг грибов добавляют 0,8 л воды, 200—250 г соли, ставят на огонь и варят на умеренном огне, помешивая, 25—30 мин. Пену снимают шумовкой. Как только грибы осядут на дно, и отвар станет прозрачным (признак готовности грибов), грибы отделяют от жидкости и горячими пропускают через мясорубку или мелко рубят ножом. Лук очищают, моют, режут на кружочки и жарят на растительном масле до золотисто-желтого цвета. Пропускают через мясорубку и добавляют к грибам. Туда же добавляют 6%-ный уксус, мелкорубленую зелень петрушки и укропа. Всю массу перемешивают, доводят до кипения, фасуют в пропаренные горячие банки и накрывают крышками. Стерилизуется грибная икра из сыроежек, боровиков и др.грибов 45 мин. После стерилизации грибную икру следует немедленно охладить до 40 °С.

Отредактировано Lussi (2021-09-24 14:58:25)

0

8

Такая грибная икра на зиму может быть начинкой для пирогов или намазкой на бутерброды. Спасибо за рецепт!

0


Вы здесь » Грибник » Консервація » Грибна ікра