Інгредієнти:
печериці (бажано маленького розміру) - 500 гр.
олія соняшникова рафінована - 100 гр.
оцет 9% - 25 гр.
часник - 2 зубчики
лавровий лист - 1-2 шт.
духмяний перець - кілька горошин
сіль - 1 ч. л. без вершка
цукор - 1 / 2 ч. л.
зелень кропу
Приготування маринованих нашвидкуруч печериць:
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції, тому, якщо у вас велика сім’я або ви дуже любите грибочки ))), пропорції сміливо збільшуйте вдвоє і смакуйте на здоров’я.
Гриби добре помити і повністю обсушити. Якщо використовуються гриби великого розміру, – їх слід розрізати на 2 - 4 частини.
Часник подрібнити ножем.
В каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець. Все перемішати, довести до кипіння.
Як тільки маринад закипить, – в каструлю викласти гриби.
Гриби перемішати з маринадом, накрити кришкою і на малому вогні варити 20 хв. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо власного соку). Зварені печериці попробувати на смак, при потребі додати оцту, солі, перемішати і повністю охолодити в маринаді.
Охолоджені гриби притрусити січеною зеленню кропу і подавати до столу. Печериці мариновані нашвидкуруч готові.