Інгредієнти:
картопля - 200 гр.
печериці - 400 гр.
огірки квашені - 150 гр.
яйця - 3 шт.
морква - 200 гр.
цибуля - 100 гр.
майонез - 200 гр.
сіль, перець
Для оформлення:
оливки чорні
помідор
зелена цибуля
Приготування:
Гриби з цибулею дрібно порізати, викласти на сковорідку і обсмажити на олії.
Варену в мундирах картоплю очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
Квашені огірки натерти на крупній терці.
Варені яйця очистити, жовтки і білки окремо натерти на дрібній терці.
Варену моркву очистити від шкірки і також натерти на крупній терці.
На широку плескату тарілку викласти шар картоплі у формі гриба і добре змастити майонезом.
Наступний шар – обсмажені з цибулею гриби. Також змастити майонезом.
Далі викласти шар квашених огірків.
На огірки викласти жовтки. Змастити майонезом.
Далі весь гриб покриваємо тертими білками.
Шапочку гриба змастити майонезом і на неї викласти шар вареної моркви. Салат зі смаженими грибами готовий.
Оформлення салату: на шапку гриба викласти "сонечко", зроблене з помідора і оливки, з оливок сформувати корінь гриба, а з зеленої цибульки – травичку.