Склад:
на 15 курячих ніжок потрібно 300 г свіжих печериць, 1 цибулина, 2 зубці часнику, 2-3 ст ложки сметани, 2-3 ст ложки підсмаженого борошна, 1-1,5 склянки води, 2-3 ст ложки олії, сіль, перець до смаку, борошно для обкачування.
Приготування:
Курячі ніжки миємо, розрізаємо з одного боку м'ясо не пошкодивши шкірку, відділяємо кісточку і видаляємо її (залишається лишень частина кістки, на якій тримається м'ясо і шкірка)
М'ясо легко відбиваємо, солимо, перчимо, складаємо в посудину і в холодильник.
Печериці почистити, порізати. Цибулю порізати дрібненько, обсмажити на олії, додати печериці, посолити, поперчити, підсмажити. Підсмажене борошно розмішати з сметаною, щоб не було грудочок, додати трохи води і вилити до печериць, додати дрібно нарізаний часник. Тушкувати пару хвилин, дати трохи остигнути.
Нафарширувати печерицями ніжки, край заколоти зубочисткою (частина печериць залишиться)
Обкачати в борошні і обсмажити на сковороді до золотистої скоринки
Фаршировані курячі ніжки скласти в жаростійку посудину, перешаровуючи печерицями, що залишилися. Додати води, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до готовності м'яса.
Пасує картопляне пюре.
Смачного.