http://shefkuhar.com.ua/uploads/posts/2013-08/thumbs/1376558509_z-gribami4.jpg

Інгредієнти:
Яйця - 5 шт.,
Цибуля порей - 1 шт.,
Петрушка - маленький пучок.,
Гриби (печериці) - 10 шт.,
Сир російський - 60 грам.,
Вершкове масло - 50 грам.,
Перець солодкий - 1 шт.,
Сіль - за смаком,
Перець чорний мелений - за смаком,
Сода харчова - щіпка.

Спосіб приготування:
Гриби вимити і порізати тонкими пластиночками.

Цибулю-порей також нарізати тоненькими півкільцями.

Перець дрібно нарізати кубиками.

На добре розігрітій сковорідці у розтоплене вершкове масло додати гриби, перецьта цибулю. Посолити, поперчити все і обсмажувати близько 5 хвилин.

Накрити сковорідку та зменшивши вогонь до мінімуму протушкувати овочі та гриби ще 10 хвилин.

В цей час у мисці міксером збити всі яйця до стану однорідної маси.

Додати в яйця соду на кінчику ножа, сіль і перець за смаком.

Натерти твердий сир та дадати в яєчну суміш, я також дрібно нарізану зелень петрушки.

Все ретельно перемішати і вилити обережно зверху на гриби та овочі.

Одразу накрити сковорідку кришкою і зменшити вогонь до мінімуму.
Омлет повинен не смажитися, а нудитися під кришкою до стану готовності. По часу це близько 10 хвилин.

Готовий омлет розрізати на порції, та подавати поки він гарячий.

Джерело